Digital samhandling i prehospitale tjenester

Konferanse , 07.05.2019

I forbindelse med innovasjonsprosjektet «Digital samhandling i pasientforløp» inviterer Sykehuset Innlandet til oppstartskonferanse for digital samhandling i prehospitale tjenester.

Om «Digital samhandling i pasientforløp»

«Digital samhandling i pasientforløp» er et innovasjonsprosjekt delfinansiert av Helse Sør-Øst, som undersøker hvordan digitalisering kan forbedre samhandling.

Prosjektet består av fire delprosjekter i ulike deler av pasientforløpet: prehospitale tjenester, god start, hoftebrudd og hjerneslag. De organisatoriske rammene er nå satt, og det ønskes velkommen til oppstartkonferanse for digital samhandling i prehospitale tjenester.

Prehospital vurdering er krevende fordi pasientens tilstand ofte er uavklart og akutt. Bruk av sikker videokommunikasjon gir mulighet til beslutningsstøtte fra AMK-lege, hjerneslagvakt eller legevakt til ambulansepersonell for vurdering av eventuell innleggelse og dermed riktig behandling på rett tjenestenivå.

For ambulansepersonell er det viktig at videokommunikasjonsutstyret er festet til hodet slik at
hender er frie, derfor skal Realwear HMT-1 via Norsk helsenett testes ut, tilpasses og implementeres i tjenesten.

11.30 Registrering og lunsj

12.15 Velkommen og status
Marit Dammen, prosjektleder i Sykehuset Innlandet

12.30 Hvordan ble ideen født? 
Lars Olav Fjose, anestesilege i Sykehuset Innlandet og Ingrid Busterud, daglig leder i HelseInn

12.45 Hva fremmer og hemmer innovasjonen? 
Tor Paulson, Collaborative Advantage

13.00 Betydningen for kommunene og næringsutviklingen
Stor-Elvdal kommune og Mali Hagen Røe, daglig leder i Klosser Innovasjon

13.15 Innovasjon og andre IKT-prosjekter
Per Michaelsen, Technology Strategy Manager i Inven2

13.30 Pause og mingling

14.00 Paneldebatt
Marit Dammen, Lars Olav Fjose, Per Michaelsen, Ingrid Busterud, Peder Stokke (rådgiver innovasjon i Sykehuset Innlandet) og Tom Bakken (paramedic ved Ambulansestasjon Dokka i Sykehuset Innlandet)

14.45 Veien videre
Marit Dammen, prosjektleder i Sykehuset Innlandet

07.05.2019
Terningen Arena
Klasserom 1

Fant du det du lette etter?