Hjerneslag, mestringskurs

Aktiviteter og opplæring for pasienter og pårørende, 17.03.2020-24.03.2020, Fysikalsk medisin og rehabilitering, Gjøvik, Fysikalsk medisin og rehabilitering, Ottestad

Avdeling for Fysikalsk medisin og rehabilitering arrangerer todagers mestringskurs for slagrammede og deres pårørende.

Når sykdom eller skade oppstår har du og dine pårørende rett til å få informasjon og opplæring i forhold til å mestre en ny hverdag med helseutfordringer.

Etter et hjerneslag kan det gå lang tid før den rammede har gjenvunnet både fysisk og psykisk stabilitet, avhengig av hvilket område av hjernen som er rammet. Det er viktig å få økt kunnskap om egen situasjon, kjenne til de forskjellige rehabiliterings-fasene og metodene for å unngå å bli helt utslitt.

De fleste slagrammede og deres familie erfarer at livet forandres etter slaget. Vanligvis opplever de slagrammede først fremgang, men ofte en stagnasjon ca. 2- 3 år etter slaget, da er det på tide med hjelp utenfra.

For at hver enkelt skal slippe å prøve seg fram på egenhånd tilbys lærings- og mestringskurs der du vil møte andre som har hatt hjerneslag og deres pårørende for å utveksle hverdagserfaringer.
Helsepersonell vil gi faglig informasjon og det blir anledning til å stille spørsmål.

På kurset vil en person som tidligere har hatt hjerneslag dele sine erfaringer. Det gis også informasjon om likepersonsarbeid og om brukerorganisasjonens tilbud.
Målet er å oppnå best mulig livskvalitet og helse på tross av skade eller funksjonsnedsettelse.

Personer som har gjennomgått hjerneslag og deres pårørende.

Avd. for Fysikalsk medisin og rehabilitering, Ottestad,
Besøksadresse : Jørgen Jensens veg 7, 2312 Ottestad (Kart)

Tirsdag 17. mars kl 10.00 – 14.00 og Tirsdag 24. mars kl 10.00 – 14.00

Påmelding

Deltagelse på kurset krever henvisning fra fastlege eller fra behandlede lege på sykehuset.

Vanlig egenandel for hele kurset eller frikort, som ved poliklinisk time.
Reiseutgifter dekkes på samme måte som til polikliniske timer.

Transport Helsenorge.no – Pasientreiser eller ring 915 05 515.

Deltakere har rett på fri fra arbeid for å delta og pårørende kan søke om velferdspermisjon etter avtale med sin arbeidsgiver. Forbehold om nok påmeldte.

Program dag 1

Tirsdag 17. mars kl 10 – 14

10.00 Velkommen - presentasjon og gjennomgang av program. Kaffe og frukt.

10.30 Usynlige vansker etter hjerneslag
ved nevropsykolog Anita Kjeverud

11.30 Lunsj

12.15 Hjerneslag og veien til et indre hamskifte
ved brukerrepresentant Tom Skånsar Borgersen

13.45 Oppsummering av dagen
ved Valborg Brøste

Program dag 2

Tirsdag 24. mars kl 10 – 14

10.00 Tanker og spørsmål siden sist
ved Valborg Brøste

10.15  Livet etter hjerneslaget
ved nevropsykolog Anita Kjeverud

11.30  Lunsj

12.15 Erfaringsutveksling i pårørende- og brukergrupper

13.40 Oppsummering av dagen og kurset

Dialog og erfaringsutveksling er en viktig del av kurset.

Pauser tilpasses ved behov.
Kaffe / te og enkel lunsj serveres – betales av den enkelte deltager.
Ved spesielle hensyn som for eksempel matallergier, behov for teleslynge eller andre tekniske hjelpemidler, gi beskjed ved påmelding.

Med forbehold om endringer i programmet.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Sykehuset Innlandet
Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering, Gjøvik
Føllingstadsvei 15, 2819 Gjøvik
Merkes «Mestringskurs etter hjerneslag»

17.03.2020-24.03.2020
10:00-14:00 kurs over to dager
Ottestad (rehabilitering)

Arrangør

Eija Sareneva og Marit Vardenær
Ottestad, tlf. 62 55 84 02/-52
Gjøvik, tlf. 61 11 75 00

Fant du det du lette etter?