Hjertesykdom, mestringskurs

Aktiviteter og opplæring for pasienter og pårørende, se aktuelt sted for tid, Medisinsk poliklinikk, Tynset, Medisinsk poliklinikk, Lillehammer

 

Mestringskursene arrangeres i samarbeid med Ressurssenteret for Pasient og Pårørendeopplæring i SI, og er forankret i Lov om spesialisthelsetjenesten § 3-8, om opplæring av pasienter og pårørende.

Det er en egenandel på 351 kr for hele kurset. Egenandelen vil bli ført opp automatisk og elektronisk i ditt grunnlag for frikort. Deltakere har rett på fri fra arbeid for å delta på kurset. Pårørende kan søke om velferdspermisjon etter avtale med sin arbeidsgiver. Ved behov for overnatting så må dette ordnes selv. Reiseutgifter dekkes på samme måte som til polikliniske timer. Se Pasientreiser eller ring 915 05 515. Ved spesielle hensyn gi beskjed ved påmelding.


Lillehammer

Sykehuset Innlandet Lillehammer arrangerer pasient- og pårørendeopplæring til deg som har gjennomgått hjerteinfarkt, ACB (by-passoperert) eller PCI (blokket) for cirka en måned siden. Du trenger henvisning fra lege.

Planlagte kursdager i 1. semester 2019: 24 januar, 21. mars, 25. april og 13. juni.

Kurset vil foregå som undervisning, samtale og aktivitet i gruppe med fokus på blant annet fysisk aktivitet, ernæring og mestring av hverdagen. Du vil møte likeperson, lege, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog og fysioterapeut. Kursene foregår på sykehuset.

Kontakt Sykehuset Innlandet Lillehammer:
Helsesekretær Kristine Thorsplass:  telefon 61 27 25 55  (kl. 08-15).
Eller sykepleier Mikael German: mikael.german@sykehuset-innlandet.no  tlf. 612 72653 (kl. 8-15).


Tynset

Sykehuset Innlandet Tynset arrangerer pasient- og pårørendeopplæring til deg som har gjennomgått et hjerteinfarkt, har blokket kransårer eller blitt bypass operert. Du trenger henvisning fra lege.

På kurset vil du få økt kunnskap om sykdommen gjennom en videreføring av informasjon/opplæring fra innleggelse, utvekslet erfaringer med andre i samme situasjon og økt mestring av hverdagen og livssituasjonen din.

Kurset går over to dager.
Planlagte kursdager i 2019: 14. og 15. februar, 6. og 7. juni, 17. og 18. oktober

Kurset vil foregå som undervisning, samtale og aktivitet i gruppe med fokus på blant annet fysisk aktivitet, ernæring og mestring av hverdagen. Du vil møte likeperson, lege, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog og fysioterapeut.

Kontakt Sykehuset Innlandet Tynset, medisinsk pasientservice for mer informasjon tlf: 62 48 30 50

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Sykehuset Innlandet Lillehammer
Medisinsk poliklinikk, hjerteskolen
Anders Sandvigs gate 17
2629 Lillehammer

Sykehuset Innlandet Tynset
Medisinsk poliklinikk
Sjukehusvegen 9
2500 Tynset

Når og hvor

Tid
se aktuelt sted for tid
Klokkeslett
 
Sted
Arrangeres ved flere av våre sykehus.
 
Arrangør
Medisinsk poliklinikk, Tynset, Medisinsk poliklinikk, Lillehammer
 
Kontaktinformasjon
Lillehammer: 61 27 25 55
Tynset: 62 48 30 50
 
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.