Hvordan snakke med barn om kriser, sykdom og død?

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell, 23.01.2018

Barneansvarlige i Sykehuset Innlandet og andre som ønsker å øke sin kompetanse i å snakke med barn og ungdom i krise og stress inviteres til fagdag med Magne Raundalen som foreleser.

23. januar 2018 kl. 9.30-15.00
Quality Hotel Strand, Elvegata 2-4, 2815 Gjøvik

Påmeldingsinformasjon

Påmeldingsfrist 12. januar 2018.

Kurset er gratis for ansatte i Sykehuset Innlandet

påmeldingslenke for ansatte i Sykehuset Innlandet

Pris for eksterne kr 550,-

Program og tema

09.30 Registrering
10.00 Velkommen
12.30 Lunsj
15.00 Takk for i dag!

• Oppdatert kunnskap om krisepsykologi for barn
  • Hva slags forholdsregel må vi ta, når barn utsettes for traumehendelser?
  • Hvordan å snakke
    • med barn etter selvmord og brå død
    • barn etter vold og overgrep
    • med traumatiserte flykninger
  • Nødvendigheten av å samarbeide med foreldrene

Foreleser Magne Raundalen

Magne Raundalen, spesialist i klinisk psykologi med mange års erfaring med mennesker i krisesituasjoner har siden 1976 vært tilknyttet Universitetet i Bergen hvor han som amanuensis har utført banebrytende forskning omkring barn i truede situasjoner. Dette innebærer utvikling av et støtteprogram for familier som får kreftsyke barn, og etablering av kunnskap omkring barns opplevelse av krigstrusler (atomfrykt) og fremtiden. Gjennom mange år har han arbeidet med barn i krigssituasjoner, og er internasjonalt anerkjent for sitt arbeid med å utvikle omsorg og hjelp til krigsrammede barn. Han har vært konsulent for Unicef, Røde Kors, Redd Barna og Norsk Folkehjelp. Fra 1991 har han arbeidet ved Senter for Krisepsykologi. Her arbeider han med både barn og voksne som opplever dagliglivets krisesituasjoner. Raundalen har skrevet en rekke bøker og faglige artikler om barn, og har i tillegg formidlet moderne barnepsykologi til allmennheten gjennom en rekke avisartikler, kronikker, og annen mediavirksomhet.

23.01.2018
Quality Hotel Strand, Elvegata 2-4, 2815 Gjøvik

DPS Gjøvik
Innlegg fra