Psykisk helse, rus, vold i graviditet og barseltid

Fagseminar, 08.02.2017

Ulykkelig i ”lykkelige omstendigheter”. Seminar om psykisk helse, rus, vold i graviditet og barseltid.

Sted og tid

Terningen Arena, Auditorium 1
Høgskolen i Hedmark
Hamarvegen 112
2411 Elverum

Onsdag 8. februar 2017, kl. 09.00–15.15

Målgruppe

Jordmødre, fastleger, psykologer, barnevern og helsesøstre i kommunene i Hedmark og Oppland. Klinikere i divisjon Psyksisk helsevern, DPS, BUP og sykehjemspsykiatri. Familievern, ansatte føde/barsel SI. Studenter og høgskoleansatte i relevante utdanningsløp.

Pris og påmelding

Konferansen arrangeres med økonomisk støtte fra Overordnet samarbeidsutvalg (OSU), som har til formål å styrke samhandling mellom Sykehuset Innlandet og kommunene. Konferansen er gratis.

Elektronisk påmelding innen 16. januar 2017

Påmeldingsskjema

09.00 Velkommen
representant fra Overordnet samarbeidsutvalg (OSU)

09.10 Barnet i mente. Innlandsmodellen for utsatte gravide, sped- og småbarn. Muligheter og utfordringer i samhandlingsavtaler mellom SI og kommunene
ved Kerstin Söderström

09.45 Når begynnelsen er god…Forsterket barsel som arena for foreldre-barn-støtte og tverrfaglig samarbeid
ved Stian Westad

10.30 Psykoterapi for gravide, skal – skal ikke, og hvem gjør hva? Gjeldende kunnskap og faglige anbefalinger for psykisk helsevern for gravide
ved Gro Vatne Brean

11.30 Lunsj

12.15 Vold mot kvinner og konsekvenser for svangerskap og fødsel
ved Mirjam Lukasse

13.45 Sint, frustrert blivende far. Kan vi forstå og hjelpe voldsutøveren?ved Kristin Håland

14.45 Traumatiserte sped- og småbarnsfamilier. Hvordan få til et godt samarbeide mellom kommunen og spesialisthelsetjenesten?
ved Nina Sanner

15.00 Tidlig Innsats. Informasjon om videre kompetansemuligheter på feltene rus, psykisk helse og vold
ved Anne Christine Moberg

15.15 Avslutning og vel hjem!
ved Kerstin Söderström

Terningen Café serverer noe å bite før oppstart, enkel lunsj, frukt på ettermiddagen pluss vann/kaffe/te.

08.02.2017
Terningen Arena,