BUP døgn, Sanderud

Avdelingen er en ungdomspsykiatrisk seksjon med døgntilbud for unge mellom 12 og 18 år med psykiske plager, også øyeblikkelig hjelp. Avdelingen tar i mot pasienter fra både Hedmark og Oppland.

Kontakt

Telefon
06200

SI Sanderud

Besøksadresse
Peter Skredders veg 34(Google maps)
2312 Ottestad
Telefon
06200

Praktisk informasjon

Allergi

​​​Det er tillatt å ta med blomster på sykehuset, unntaket er kirurgisk avdeling. Vær oppmerksom på at en del reagerer allergisk mot blomster og parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette. Kontakt alltid personalet og spør før du tar med blomster inn på en avdeling.

Det er ikke tillatt med dyr på sykehuset. Førerhunder og terapihunder er tillatt.​

Betaling

Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste.

Les mer om egenandel og frikort her

Foto og film

​​Det er tillatt å ta bilder og filme på Sykehuset Innlandets områder, men vær oppmerksom på at pasienter, pårørende og helsepersonell ikke skal fotograferes eller filmes uten samtykke. 

Fjeldmora skole

BUP døgn, Sanderud tilbyr undervisning.

​Les mer om Fjeldmora skole her

Trådløst nettverk / Wi-Fi

​Pasienter og pårørende kan logge på det trådløse nettverket "SykehusGjest". Første gang må du registere deg med telefonnummer.

Husregler

  • Private eiendeler tas med på eget ansvar. Personalet kan oppbevare verdisaker. Rommene kan låses.
  • Det er ikke anledning til å oppholde seg på rommet til medpasienter.
  • Under oppholdet har du selv ansvar for å holde det ryddig og pent på rommet. Enhetene har vaskemaskin/tørketrommel som du kan benytte.
  • Det er trådløst nettverk i enhetene. I tillegg finnes det en stasjonær PC med nettilgang i felles oppholdsrom. Bruk av PC og mobiltelefon avtales med personalet. Telefonsamtaler gjøres på rommet eller utenfor fellesområdet.
  • Bagasje gjennomgås sammen med personalet av sikkerhetshensyn. Potensielt farlige gjenstander oppbevares av personalet.
  • Rusmidler som røyk og eventuelt lighter/fyrstikker oppbevares av personalet. Dersom du er under 16 år, kreves det skriftlig samtykke fra foresatte for å røyke.

Offentlig transport

Bussholdeplass: ​​​Sanderud sykehus (Stange)​
​170 meter nordvest for SI Sanderud (2 minutter å gå).

Oversikt over busstilbudet finnes på Hedmark trafikk sine nettsider.​

Parkering

Det er parkeringsplasser på området.

Pasientreiser

​Ved reiser til eller fra offentlig godkjent behandling kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter i etterkant. Som hovedregel vil du få dekket utgiftene med en standardsats per kilometer, dersom reiseveien er over 10 kilometer.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Les mer om pasientreiser og søk om å få dekket reiseutgifter

Tolketjeneste

Helsetjenesten har et ansvar for å sikre god kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter med begrensede norskkunnskaper. Ved behov skal det bestilles kvalifisert tolk.

Les mer om rett til tolk her