HELSENORGE

Til deg som skal utredes hos BUP avklaringsenhet

Sykehuset Innlandet starter opp et nytt tilbud som betyr at du kommer raskt i gang med utredningen. Hele utredningen gjennomføres på én dag og avklaringen om videre behandling kommer kort tid etter at utredningen er ferdig.

Når BUP har fått en henvisning fra legen din eller andre som mener at du trenger hjelp med følelsene og tankene dine, vil BUP prøve å forstå hva du strever med og hva slags hjelp du trenger. Det er dette som kalles utredning.

Vanligvis skjer utredningen på en BUP ganske nær der du bor. Utredningen foregår gjennom flere samtaler og møter, og det tar inntil seks uker fra første samtale til utredningen er ferdig. Men nå har Sykehuset Innlandet startet opp et nytt tilbud for dem som skal på utredning: BUP avklaringsenhet på Sanderud i Stange kommune.

Målet med det nye tilbudet er å gi deg raskere utredning og raskere avklaring om hva slags hjelp du trenger. Hele utredningen ved avklaringsenheten tar fem timer og gjøres på en og samme dag. Kort tid etter utredningen, får du vite hva slags behandling BUP mener du trenger og om BUP er det rette stedet for deg å få hjelp. 

Du kan velge å komme på utredning hos avklaringsenheten hvis du ønsker det og hvis du synes det er lenge å vente for å komme inn til utredning ved den lokale BUP-en. 


​​

Fant du det du lette etter?