Til de som skal til blodbanken

Blodbanken trenger alle blodgivere nå og i dagene som kommer. Det er viktig for sykehuset og ha jevn tilgang på blod fra dere. Blodbanken har vanlige åpningstider.

• Det er trygt å gi blod også nå
  • Det er strenge rutiner for desinfeksjon og renhold

Hvem kan gi blod?

• Friske personer som allerede er godkjent som blodgiver hos oppfordres til å kontakte «sin» blodbank for å avtale time.

Blodgiverkarantene etter mulig eksponering for koronavirus

• Blodgivere som er i 14 dagers karantene skal ikke gi blod.
  • Blodgivere med luftveissymptomer eller feber skal ikke gi blod.
    • Det er 14 dager karantene etter symptomfrihet.
  • Blodgivere med bekreftet covid-19 skal ikke gi blod.
    • Det er 14 dager karantene etter symptomfrihet.
  • Blodgivere som har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av covid-19 skal ikke gi blod
    • Det er 14 dager karantene etter siste kontakt.
  • Blodgivere i samme husstand med bekreftet covid-19 skal ikke gi blod.
    • Det er 14 dager i karantene etter sykdommens siste dag hos bekreftet tilfelle.

Det er ingen karanteregler for:

• blodgivere som har hatt nærkontakter til symptomfrie personer som har oppholdt seg utenfor Norge
  • blodgivere som er friske/symptomfrie og bor i sammen med andre med lette luftveissymptomer
    • med mindre det sammenfaller med ett av kriteriene for karantene

Om du har gitt blod og blir syk i etterkant er det  viktig å kontakte oss slik at vi kan vurdere om det er trygt å utlevere blodet. Er du i tvil?  Ring blodbanken.

Hvorfor gjør vi dette?

Pasientene som får blod er ofte veldig sårbare og inkluderer kreftpasienter, fødende, små barn og hardt skadde pasienter og selv mindre alvorlige infeksjonssykdommer kan gi fatale konsekvenser hos disse pasientene. Vi ber derfor om forståelse for at vi velger å innta en såpass streng praksis i en periode.

Blodbanker i Sykehuset Innlandet

Blodbanken ElverumBlodbanken GjøvikBlodbanken HamarBlodbanken LillehammerBlodbanken Tynset

Fant du det du lette etter?