Ny administrerende direktør

Alice Beate Andersgaard begynte i dag i jobben som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet. Hun har en hektisk oppstart, og innledet det hele med å møte Brukerutvalget og de tillitsvalgte.

Bilde av administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard
Alice Beathe Andersgaard hadde mandag sin første dag som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet. Foto: Line Fuglehaug, Sykehuset Innlandet.

– Jeg er glad for at styret har vist meg denne tillitten, og jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven, sier hun.

Kjent ansikt

Hun kommer fra stillingen som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst. Hun er utdannet lege og er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer. Andersgaard kjenner Sykehuset Innlandet godt fra før, både som avdelingsoverlege ved gynekologi- og fødeavdelingen på Gjøvik, divisjonsdirektør for kvinne/barn, fagdirektør og viseadministrerende direktør.

– Dette er en utfordring jeg virkelig har lyst på og jeg er takknemlig for å få muligheten, sier hun. For utfordrende blir det. Det er hun helt sikker på.
– Jeg er klar over de mange utfordringene Sykehuset Innlandet står midt oppe i. Det skal arbeides videre med forbedringer i pasientsikkerhet og forløp, det er en vanskelig driftssituasjon og samtidig må vi arbeide med framtidig sykehusstruktur og oppgavefordeling, med krav til omstillinger både på kort og lang sikt, sier hun.

Andersgaard startet sin første arbeidsdag med å møte Brukerutvalget i Sykehuset Innlandet. Foto: Line Fuglehaug, Sykehuset Innlandet.