Digitale innkallingsbrev

Fra 27. januar 2020 kan pasienter over 16 år lese brev fra Sykehuset Innlandet trygt og enkelt ved å logge seg inn på helsenorge.no.

​Sykehuset Innlandet er sammen med Revmatismesykehuset de første i Helse Sør-Øst med å tilby digitale brev til pasientene.

I stedet for at de ansatte på avdelingene skriver ut brev og pakker brev i konvolutter, skal brevene nå sendes digitalt. Det betyr at pasientene mottar brevet på helsenorge.no eller i sin digitale postkasse. Pasienter som ikke er registeret som digitale brukere får brevet i postkassen, skrevet ut fra Postens sentrale utskriftstjeneste.

- Fordelene er at pasientene mottar brevet digitalt med en gang det er sendt, og slipper å vente til det kommer i postkassen. De kan også kunne finne igjen brevet i arkiv. Tjenesten forenkler pasientenes kontakt med oss, sier direktør for medisin og helsefag Ellen Pettersen.

Arbeidet med å digitalisere brevene vil pågå gjennom hele 2020. I første omgang er det pasienter på Øre/nese/hals-avdelingen på sykehuset på Gjøvik og pasienter ved avdeling for TSB som kan motta brevene digitalt.