Granheim

Granheim lungesykehus er en avdeling i Sykehuset Innlandet og inngår i spesialisttilbudet til lungesyke i Norge. Sykehuset ligger i Gausdal, rundt 15 kilometer fra Lillehammer. 

Granheim inngang
 
Granheim ekspedisjon
 

Kontakt

Besøksadresse
Turrsvevegen 3 A (Google maps)
2656 Follebu
Telefon
06200

Praktisk informasjon

Betaling

Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste.

Les mer om egenandel og frikort her

Bibliotek

​​Granheim har et lite, men godt utstyrt bibliotek, hvor du kan låne bøker, musikk og lydbøker og har tilgang til en PC tilknyttet Internett. Biblioteket ligger ved siden av salongen og er alltid åpent, men er ikke alltid betjent. Ta kontakt med pleiepersonalet eller resepsjonen hvis du lurer på noe når det ikke er betjening til stede.​

Foto og film

​​Det er tillatt å ta bilder og filme på Sykehuset Innlandets områder, men vær oppmerksom på at pasienter, pårørende og helsepersonell ikke skal fotograferes eller filmes uten samtykke. 

Mat og drikke

​Kjøkkenet tilbyr åpen kantine hele døgnet for selvbetjening.

Det tilbys fire måltider på hverdager: 

  • Klokka 08.30
  • Klokka 11.30
  • Klokka 15.00
  • Klokka 18.30r

Det tilbys tre måltider på helg/helligdager:

  • Klokka 08.15
  • Klokka 15.00
  • Klokka 18.30​

Det gis individuell kostveiledning og tilrettelegging av spesialkost.

Pårørende kan kjøpe mat i kantina ved å kontakte personalet når den er betjent i forbindelse med måltidene.

Parkering

​Det er gratis parkering for pasienter og pårørende på området.

Pasientreiser

Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. På helsenorge.no kan du søke om å få dekket reiseutgifter. Søknadsskjema på papir finner du på helsenorge.no eller hos din behandler. Har du spørsmål, trenger du hjelp til utfylling av søknad eller bestilling av reise? Ring pasientreiser på telefon 05515.

Les mer om pasientreiser

Sosialt samvær og aktivitetstilbud

​Sykehuset har treningssal, oppvarmet basseng og egne parkområder med opparbeidede turstier som passer for alle. Granheim har gåstaver, sykkel og spark til utlån.

I tillegg til tilrettelegging og hjelp på arbeidsstua, står aktivitørene for arrangementer i og utenfor huset, som hyggekvelder, handleturer og dagsturer i nærområdet.

Tolketjeneste

Helsetjenesten har et ansvar for å sikre god kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter med begrensede norskkunnskaper. Ved behov skal det bestilles kvalifisert tolk.

Les mer om rett til tolk her

Trådløst nettverk / Wi-Fi

​Pasienter og pårørende kan logge på det trådløse nettverket "SykehusGjest". Første gang må du registere deg med telefonnummer.

Veibeskrivelse

​Granheim lungesykehus ligger i tettstedet Follebu i Gausdal kommune, om lag 15 km nord-vest for Lillehammer.​

Fra Oslo​:
Følg E6 til Lillehammer og ta av mot Gausdal like nord for Lillehammer. Følg riksveg 255 cirka 10 km til Follebu. Granheim lungesykehus ligger til venstre like før Follebu sentrum.

Fra Trondh​​​eim:
Følg E6 til Tretten. Ta til venstre i Tretten sentrum. Følg riksveg 254 til Gausdal. Det er cirka 20 km fra Tretten til Follebu. Granheim lungesykehus ligger til høyre like etter Follebu sentrum.​

Granheim lungesykehushttps://sykehuset-innlandet.no/avdelinger/granheim-lungesykehusGranheim lungesykehus