Akutte ansiktsskader - operasjon

Dersom du har brudd i ansiktet, og bruddkantene står fra hverandre, vil du som oftest bli operert. Dette for å få beinkantene så godt sammen som mulig, og for å holde dem i ro.

Henvisning og vurdering

Ved mistanke om brudd i ansiktet skal du undersøkes av lege. Dersom fastlege eller legevaktslege finner grunn til å tro at du har fått et ansiktsbrudd, vil du bli henvist videre til undersøkelse hos Øre-Nese-Hals-lege eller Kjeve- og ansiktskirurg.

Før

Om ikke annet er avtalt, møter du fastende til operasjon. Ha med liste over faste medisiner. Denne får du hos fastlegen din.

Under

Ansiktsskader blir som regel operert med pasienten i narkose. Operasjonen kan vare fra 1 til flere timer, alt etter skadens omfang.

Etter

De fleste har ikke mye vondt etter operasjonen. Du vil bli noe hoven i ansiktet, men dette går gradvis tilbake etter to til tre dager.

Du vil bli sykemeldt, og varigheten av sykemeldingen avhenger av operasjonens omfang og hvilken jobb du har.

Vær oppmerksom

Vanligste komplikasjoner er som ved annen kirurgi, blødning og infeksjon. Det er heldigvis sjelden med komplikasjoner. Av og til kan noen nerver komme i klem og medføre nedsatt følelse eller muskelbevegelse en periode. Det er sjelden at slike skader blir permanente.

Kontaktinformasjon

Fant du det du lette etter?