Helsenorge
Åpning av abscess

Tåresekkbetennelse - akutt

Tåresekkbetennelse gir smertefull, rød hevelse like nedenfor øyevinkelen inn mot nesen. Du kan samtidig ha sykdomsfølelse og feber. Dette skyldes som regel tåreveier som er tette like etter tåresekken.

Før

I forkant har det som oftes vært forsøkt behandling med antibiotika i form av øyedråper og tabletter. Ha med deg navn på medisinene du har brukt. I tillegg har du kanskje også brukt varme kompresser og massasje. Når du ikke kommer i mål med dette og abscessen er spent, smertefull og ikke har blitt bedre, går man videre med denne behandlingen.

Under

Som regel trengs det ikke lokalbedøvelse. Det lages en liten åpning med en spiss skalpell midt i abscessen slik at denne tømmer seg og avlaster trykket. Pusshulen skylles med antibiotika i flytende form. Det legges inn en slags tampong/ veke dyppet i antibiotika inne i hulen før denne dekkes med en lett komprimerende bandasje til neste kontroll.

Etter

Kontroll utføres en av de påfølgende dagene etter behandlingen. Har du hatt gjentatte episoder med tåresekk-betennelse vil du bli henvist videre til et universitetssykehus for et større inngrep for fjerning av tåresekken og sannsynligvis får man også laget en ny tårevei.

Kontaktinformasjon

Fant du det du lette etter?