We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.

DPS Gjøvik

DPS Gjøvik har polikliniske og ambulante tjenester og dag- og døgntilbud til pasienter med psykiske lidelser som har behov for utredning og behandling over kortere eller lengre tid. Enheten har ansvar for de 13 kommunene i Vest-Oppland. DPS Gjøvik har behandlingstilbud på Gjøvik, på Hadeland og i Valdres.

Kontakt

Telefon

Postadresse

DPS Gjøvik
Kyrre Grepps gate 11
2819 Gjøvik

Videotime

Praktisk informasjon og innlogging til videotime
Flere avdelinger tilbyr videotime. Finn mer informasjon hvis du har fått innkalling.

Slik finner du fram

Oppmøtested

Behandlingen foregår på Gjøvik, Hadeland (DPS) og i Valdres (DPS).

Vår kontortid

Avdelingsledelsen har kontor på Gjøvik.
Kontortider
  • I dag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Mandag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Tirsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Onsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Torsdag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Fredag 8:00 AM - 3:30 PM
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Gjøvik (DPS)

Kyrre Grepps gate 11

2819 Gjøvik

Nærmeste busstopp ligger i Ludvig Skattums gate og Johan Sverdrups gate, rett ved sykehuset. 

Sykehuset ligger omtrent én kilometer (10-15 minutter normal gange) fra Gjøvik stasjon (tog) og Gjøvik skysstasjon (buss).

Informasjon om rutetider​ (entur.no)​

  • ​Pasienter og besøkende kan parkere i sykehusets parkeringshus i Ludvig Skattums gate​. Avgiftstider er mandag til fredag klokka 08.00-16.00. Det er også parkeringsmuligheter i gatene omkring sykehuset. Betaling skjer forskuddsvis med mynt eller i parkeringsselskapets app​, eller etterskuddsvis med kreditt- eller bensinkort. Parkering koster 35 kroner per time / 99 kroner per døgn ​(med forbehold om endringer).
  • Blodgivere kan parkere gratis på egne reserverte plasser i forbindelse med blodgiving. Parkeringsplassene ligger på østsiden (3 plasser) og vestsiden (2 plasser)​ av Ludvig Skattums gate ved sykehuset. Gyldig parkeringsbevis fra Blodbanken må ligge godt synlig i frontruten.
  • Elbil-parkering finnes i sykehusets parkeringshus (parkering mot avgift).​
  • Handikap-parkering finnes ved hovedinngang og legevakt. HC-plassene er gratis for personer med gyldig HC-bevis liggende godt synlig i frontruten. Dersom ingen HC-plass er ledig, kan du parkere gratis på vanlig parkeringsplass mot at HC-bevis ligger godt synlig i frontruten.
  • Pårørende til akutt syke og døende pasienter, foreldre til barn som skal til dagbehandling og følgepersoner til fysisk/psykisk funksjonshemmede pasienter, kan henvende seg til avdelingen de skal til for å få parkeringsbevis.​​

Har du vært til behandling, kan du søke om å få stønad til reisen. Trenger du tilrettelagt transport for å komme til behandling, kan du ha rett til å få en rekvirert reise. 

På helsenorge.no kan du søke digitalt. Søknadsskjema på papir finner du enten på helsenorge.no eller hos din behandler.  

Har du spørsmål, trenger du hjelp til utfylling av søknad eller bestilling av reise? Ring pasientreiser på telefon 915 05 515.  

Mer informasjon om pasientreiser (helsenorge.no)

Praktisk informasjon

Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. 

Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. 

Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste. I enkelte tilfeller er pasienten fritatt fra å betale egenandel for den polikliniske helsehjelpen.​ 

Les mer om egenandel og frikort

​​Det er tillatt å ta bilder og filme på Sykehuset Innlandets områder, men vær oppmerksom på at pasienter, pårørende og helsepersonell ikke skal fotograferes eller filmes uten samtykke. 

Helsetjenesten har et ansvar for å sikre god kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter med begrensede norskkunnskaper. Ved behov skal det bestilles kvalifisert tolk. 

Les mer om rett til tolk

​Pasienter og pårørende kan logge på det trådløse nettverket "HSO Gjest".

      Kurs og møter

      • Mestringskurs for voksne med ADHD
        Kurset gir deg en innføring i diagnosen, med fokus på hvordan du kan finne mestringsstrategier for dine utfordringer knyttet til ADHD. Du vil treffe andre mennesker med samme diagnose, og det blir muligheter for å utveksle erfaringer.
        Mestringskurs for voksne med ADHD
        21.
        januar
        2025
        3 dager
      • ROM for påfyll
        ROM er et likeverdig dialogmøte mellom pårørende, berørte, foreldre og fagpersoner innen området psykisk helse og rus.
        ROM for påfyll
        18.
        februar
        2025
        Flere datoer