Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Kristin Trane har disputert

NKROP-stipendiat Kristin Trane forsvarte sin doktorgrad onsdag 24. mai. Hun har forsket på FACT-modellen som en del av komplekse og fragmenterte tjenestesystem.

Publisert 05.05.2023
Sist oppdatert 11.10.2024
Kristin Trane, portrett

Foto: Andrine Trane-Dragsten

NKROP-stipendiat Kristin Trane forsvarte sin doktorgradsavhandling onsdag 24. mai.

Prøveforelesning og disputas

Avhandlingen som skal forsvares har tittelen FACT-modellen som del av komplekse og fragmenterte tjenestesystem og rurale regioner. En kvalitativ studie (brage.inn.no).

Trane disputerte ved Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer, auditorium G.

Bedømmelseskomiteen

  • Førsteopponent: Professor Merete Nordentoft, Københavns universitet
  • Andreopponent: Espen Ajo Arnevik, leder ved RusForsk, PhD, Oslo universitetssykehus
  • Tredjeopponent/administrator: Førsteamanuensis Sigrid Myklebø, Høgskolen i Innlandet

Disputasleder:

  • Dekan Marit Roland, Høgskolen i Innlandet

Veiledere

Hovedveiledere: 

  • Professor Anne Signe Landheim, Høgskolen i Innlandet og NKROP
  • Professor emeritus Kristian Aasbrenn, Høgskolen i Innlandet

Medveileder: 

  • Professor Martin Rønningen, Høgskolen i Innlandet

Om doktorgradsprosjektet

Trane har i sitt doktorgradsarbeid undersøkt hvordan FACT-team organiseres og integreres i eksisterende tjenestetilbud. Formålet med avhandlingen har vært å bidra til økt kunnskap og forståelse av hvordan FACT-modellen passer inn i og tilpasses til komplekse og fragmenterte tjenestesystem og rurale regioner. Dette er blant annet undersøkt gjennom fokusgruppeintervjuer i FACT-team og samarbeidspartnere i det eksisterende tjenestesystemet. Avhandlingen består av tre studier.

Studie 1

I den første studien var formålet å utforske hvordan FACT-team integreres i det formelle offentlige tjenestesystemet, hvordan teamene fungerer og påvirker systemet, samt beskrive faktorer som kan påvirke fungeringen.

Les forskningsartikkelen: Flexible assertive community treatment teams can change complex and fragmented service systems: experiences of service providers (ijmhs.biomedcentral.com)

Studie 2

I den andre studien var forskningsspørsmålet: Hvilke barrierer beskriver ansatte i FACT-team reduserer muligheten for integrert behandling i det norske tjenestesystemet, og hvordan beskriver de å ha tilpasset sin måte å jobbe på for å øke mulighetene for integrert behandling?

Les forskningartikkelen: Integration of Care in Complex and Fragmented Service Systems: Experiences of Staff in Flexible Assertive Community Treatment Teams (ijic.org)

Studie 3

Den tredje studien retter søkelyset mot FACT-team i rurale strøk. Hvilke utfordringer kan rurale FACT-team stå i og hvilke tilpasninger gjør de for å få modellen til å fungere i deres kontekst? 

Les forskningsartikkelen: Flexible Assertive Community Treatment in Rural and Remote Areas: A Qualitative Study of the Challenges and Adaptations of the Model (frontiersin.org)