Mat

Som pasient i Sykehuset Innlandet får du servert mat ved avdelingen du er innlagt. De fleste avdelinger har også kantinedisk som er åpen hele døgnet.

Tidspunkter

Det serveres tre måltider daglig.

  • Frokost 08.00-09.00
  • Middag 13.00-14.00
  • Kveldsmat 17.00-19.00

I tillegg er våre kantinedisker åpne for selvbetjening hele døgnet.
All matservering på avdelingen er beregnet for innlagte pasienter.
All matservering i Sykehuset Innlandet er i henhold til retningslinjer fra Helsedirektoratet.


Frokost og kveldsmat

Frokost

Brød/ferske rundstykker
Assortert pålegg   
Frokostblanding   
Grøt   
Suppe   
Assortert melk, juice, kaffe, te

Kveldsmat

​Som frokost, med diverse brødvarer, pålegg, drikke, m.m.​

Middag

Sykehuset Innlandet innfører et nytt middagskonsept.
Pasienter på Sykehuset på Lillehammer og Sykehuset på Gjøvik får selv velge middag etter følgende meny:

  • Fiskegrateng, kokte gulrøtter, smeltet smør og poteter
  • Fiskeboller, kokte gulrøtter, hvit saus og poteter
  • Kokt laks, rotgrønnsaker, senneps- og dill-saus og poteter
  • Sitrontorsk, kokte gulrøtter, smør og poteter
  • Kjøttkaker, ertestuing, brun saus og poteter
  • Biff stroganoff og potetmos
  • Pasta og kjøttsaus
  • Kyllingfilet, selleri- og gulrotpure, kyllingsaus og stekte amadinepoteter
  • Couscous med bønner, mango og ananas
  • Chili sin carne med nachochips og rømme
  • Lapskaus
  • Risgrøt
  • Blomkålsuppe
  • Tomatsuppe
  • Havresuppe

Pasienter på disse sykehusene kan også velge selv når de vil spise middag. Alle steder er det også mulig for pårørende å kjøpe mat og spise sammen med pasienten.

Konseptet innføres i hele Sykehuset Innlandet frem mot våren 2020.

Pasienter på andre sykehus og avdelinger får mat etter ukesmenyen under. På alle steder får pasientene spesialkost når den vanlige menyen ikke passer.

Menyoversikt

  • Meny uke 34

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.

  • Meny uke 35

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.

  • Meny uke 36

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.

  • Meny uke 37

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.

  • Meny uke 38

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.

  • Meny uke 39

    Dersom du har intoleranse for noen matvarer må du gi beskjed til personalet ved avdelingen du ligger på.



Alternativ kost

Har du spesielle behov i forhold til kost?    
Gi beskjed til personalet ved avdelingen du er innlagt.

Vi tilbyr alle kostformer som er nødvendig i forhold til ditt behov, eksempelvis:

DiabeteskostGlutenfri kostNæringstett kostVegetarkostKolestrolredusert kostLaktoseredusert kostKost uten svin

Det finnes også flere tilbud. Spør de ansatte ved din avdeling.



Mat til pårørende      

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.