DelMedMeg
Gjennom DelMedMeg samler vi inn informasjon fra deg som er pasient i psykisk helsevern om hvordan det går. Dette gjør vi gjennom digitale kartlegginger som blir sendt til deg før første oppmøte til behandling, og deretter hver 12. uke fram til behandlingen avsluttes.
På denne måten ønsker vi å forbedre og styrke din stemme som pasient i behandlingen. Samtidig gir vi behandlere et bedre grunnlag for å ta beslutninger og samarbeide med pasienten om hvordan behandlingen best mulig til kan tilpasses deg.
Diabetes hos barn og unge
Fra juni 2024 innfører vi ved barne- og ungdomsavdelingen, Lillehammer behovsstyrt poliklinisk oppfølging av deg som er barn eller ungdom med diabetes.
Oppfølgingen innebærer at du som er pasient kun har årskontrollen din fastsatt. Øvrige kontroller tilpasser vi etter kliniske data om blodsukker og insulin, samt samt ditt behov for oppfølging.
Du som er pasient eller dine foresatte rapporterer inn digitalt en gang i måneden. Basert på det du rapporterer blir du enten kontaktet for en telefon- eller videokonsultasjon av sykepleier, eller til en fysisk konsultasjon med lege eller sykepleier på sykehuset.
På denne måten får du som er pasient rask hjelp når du trenger det, og vi kan redusere unødvendige besøk til sykehuset.
eBehandling
eBehandling er veiledet internettbehandling for deg som sliter med panikklidelse, sosial angst eller depresjon.
Les mer om eBehandling
Epilepsi
Digital brukerstyrt hjemmeoppfølging er en fleksibel oppfølging for pasienter med en stabil anfallssituasjon, som ikke har behov for fysiske kontroller.
Les mer om digital hjemmeoppfølging ved epilepsi
Hjertesvikt
Ved noen av våre avdelinger kan enkelte pasienter med hjertestarter, pacemaker eller reveal få tilbud om digital hjemmeoppfølging. Dette betyr at du som er pasient kan overvåkes hjemmefra.
Håndleddsbrudd
Fra januar 2025 tilbyr vi digital oppfølging ved håndleddsbrudd. Du mottar et spørreskjema 1-3 måneder etter operasjon eller behandling, samt etter 1, 6 og 10 år, slik at vi kan følge med på utviklingen etter bruddet.
Mange pasienter slipper dermed unødvendige kontroller, og vi kan bruke mer tid på de som trenger tettere oppfølging.
Les mer om digital oppfølging ved brudd
Sårbehandling
Vi tilbyr digital sårbehandling der helsepersonell i kommunen og spesialisthelsetjenesten samarbeider om behandlingen hjemme hos deg som er pasient.
Samarbeidsmodellen tilrettelegger for at helsepersonell i kommunen sammen med pasienten har direkte dialog med fagpersoner i spesialisthelsetjenesten via videokommunikasjon.
Tjenesten sikrer at du som er pasient får trygg, likeverdig og tilfredsstillende oppfølging, uavhengig av hvor du befinner deg geografisk.
Søvnapné og CPAP-behandling
Vi tilbyr behovsstyrt oppfølging av pasienter som har søvnapné og får pustehjelpsbehandling med CPAP-apparat.
Oppfølgingen innebærer at helsepersonell kan fjernmonitorere din bruk av CPAP-apparatet i eget hjem. En digital løsning hjelper helsepersonell å identifisere om du har utfordringer i behandlingen, har lite utbytte eller ikke bruker apparatet ditt.
Du som tidligere har måttet reise til sykehuset for å avlese maskinen din gjennom fysisk kontroll, kan nå følges opp fra eget hjem.
På denne måten får du som er pasient rask hjelp når du trenger det, og vi kan redusere unødvendige besøk til sykehuset.